• 2016. MÁJUS 11.

    Biztos alapokon a társasház

    Biztos alapokon a társasház
    A „LELA APARTMEN & RESIDENCE” 83 lakásos társasház építése a cölöpalapozással megkezdődött.


    Általánosan ismert tény, hogy a Balaton közelében az alapozás tervezésével, megválasztásával körültekintően kell eljárni, mivel igen rossz talajadottságok fordulnak elő. A szóban forgó társasház építési területe közvetlenül a Balaton partján terül el, a talaj vizsgálatát ezért kiemelten kezelve, talajmechanikai laborvizsgálatokkal kiegészített talajvizsgálati jelentés és geotechnikai tervezési beszámoló készült.

    Az épület engedélyezési tervei alapján a tartószerkezeti tervező meghatározta az alapokat érő teherértékeket. A geotechnikai alapozási javaslat és a statikai megállapítás egyöntetűen a cölöpalapozás mellett tette le a voksot, ez alapján a tervezés is ennek megfelelően haladt tovább, szakcég és specializálódott tervező bevonása mellett.

    A cölöpözés a teherbírás javítása, a biztonság növelése érdekében szintén különleges technológiával, gépparkkal készül. A fúrófej speciális kiképzésének köszönhetően a technológiának talajtömörítő hatása van, nő a cölöp átmérőjéhez viszonyított teherbírása. Mivel a felszínre csekély mennyiségű furatanyag kerül, utólag arról nem kell gondoskodni, így a környezetet is védjük. A furat felbetonozása a fúrószárhoz csatlakoztatott betonszivattyúval történik, a fúrószár felhúzása mellett. A betonacél armatúrát a friss betonba lenyomva helyezik el.

    Az alapozás magas költsége az épület stabilitásában, biztonságában térül meg, süllyedéstől, repedésektől mentes lesz az épület.

LELA Apartment & Residence
tel. +36 30 535 7622
zsuzsa@lela.hu
Ugrás az oldal tetejére